Rukomet
1

Rukometni vikend: Više od 800 učesnika na rukometnom turniru prijateljstva u Zenici

Piše: E. M.
Detalj sa današnje konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa današnje konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Zenici će od 15. do 17. januara u Zenici biti održan 6. međunarodni rukometni turnir prijateljstva koji će okupiti blizu 800 rukometaša iz Slovenije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Proteklih pet turnira prijateljstva u organizaciji rukometne škole Čelik junior rukometaši su igrali u dvoranama Bilimišće i Gradskoj areni u Zenici, dok će ove godine utakmice koje će biti odigrane u tri dana turnira biti odigrane samo u Gradskoj areni. Menadžer RŠ Čelik junior Vlado Zeljko je kazao da je cilj da se turnir iz godine u godinu podigne na viši nivo.

"Organizacijom ovog turnira trudimo se da i njegov kvalitet iz godine u godinu dignemo na viši nivo. Ove godine fokus smo stavili na više ekipa učesnica iz Bosne i Hercegovine jer smo tu da radimo na promociji bosanskohercegovačkog rukometa. Na turniru će učestvovati blizu 800 učesnika i 45 selekcija svih starosnih kategorija, od cicibana koji su 2004. godište do seniora", kazao je Zeljko.

Sve utakmice će suditi bh. treneri sa IHF i EHF licencama međunarodnih asocijacija te dva ženska sudijska para iz Srbije.

Direktor RŠ Čelik junior Dženan Dedić je kazao da su sve pripreme prevedene kraju te da se nada da će građani Zenice prepoznati sportski duh i odazvati se u što većem broju utakmicama na koje je ulaz besplatan.

Prve utakmice bit će odigrane već sutra u Gradskoj areni u Zenici, a svečano otvorenje turnira zakazano je za subotu u 12 sati i 30 minuta.