Rukomet
44

Rukometni stručnjak Kasim Kamenica stekao zvanje "master coach"

Klix.ba
Kasim Kamenica, naš proslavljeni rukometni stručnjak i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, na seminaru EHF-a u Kragujevcu na kojem su učestvovala brojna poznata trenerska imena iz Srbije, Slovenije, Rumunije, Makedonije i Crne Gore stekao je zvanje "master coach".

Popularni Kameni na seminaru je odbranio diplomski rad na temu "Saradnja bekova sa pivotmenom u napadu na plitke odbrambene formacije" i na taj način postao jedini trener u BiH sa ovom diplomom.

"Trener uvijek mora da se edukuje bez obzira kakve rezultate ima u karijeri. Naravno da mi je drago što sam stekao ovo zvanje i neću na tome stati. Na seminaru sam bio ispred Rukometnog saveza Slovenije, jer Bosna i Hercegovina još uvijek ne učestvuje u ovom programu edukacije trenera", kaže Kasim Kamenica koji je u bogatoj trenerskoj karijeri između ostalih trenirao Zagreb, sarajevsku Bosnu, Prule, Celje, Pelister, te reprezentacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Nakon odbrane diplomskog Kamenici su na uspjehu među prvima čestitali članovi komisije prof.dr Vladimir Koprivica i prof.dr. Zoran Valdevit.