Rukomet
27

Rukometna reprezentacija pripreme za SP u Kataru počinje 22. decembra

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometna reprezentacija BiH će svoje pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u Kataru, početi 22. decembra potvrdio je za portal Klix.ba direktor rukometne reprezentacije Mirza Muzurović.

"Pripreme počinju 22. decembra, a prvi njihov dio će biti obavljen u Mostaru. Naredne sedmice planiramo održati sastanak nakon kojeg će biti poznat dalji tok priprema za Svjetsko prvenstvo u rukometu", izjavio je Muzurović za portal Klix.ba.

Selektor Dragan Marković prati igre bh. reprezentativaca i oporavak onih koji su povrijeđeni.

"Selektor prati formu naših reprezentativaca i uskoro ćemo poslati pozive. Nikola Prce i Marko Panić su povrijeđeni i očekujemo njihov skori oporavak. Kao što je poznato od ranije, povrijeđen je i Ivo Karačić, ali mi očekujemo da će svi igrači do 22. januara biti zdravi i spremni za pripreme", rekao je direktor rukometne reprezentacije BiH.

Spisak putnika u Katar će biti objavljen uskoro i ne bi trebao donijeti velika iznenađenja.

"Mislim da se neće ništa spektakularno događati kada je riječ o spisku reprezentativaca. Na spisku će se naći igrači koji su prisutni već duže vrijeme. Početkom sljedeće sedmiće će biti poznato više informacija", završio je Muzurović.

Svjetsko rukometno prvenstvo se održava od 17. januara do 1. februara 2015. godine u Kataru, tačnije u dva grada i četiri dvorane. Učestvovat će 24 reprezentacije.