Rukomet
0

Rukometaši sarajevske Bosne spremni za novu sezonu

Sarajevo-x.com
Rukometaši Rukometnog kluba Bosna Lido Osiguranje, spremni su za početak nove sezone, kako u okviru Premijer lige BiH, tako i u okviru EHF Lige prvaka, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

"Mislim da imamo super tim, pojačan u odnosu na prošlu godinu sa deset novih igrača i da smo spremni za ovu sezonu. Bio bih jako zadovoljan kad bismo prošli u drugo kolo Lige prvaka“, izjavio je trener Jovica Elezović.

Utakmicu 1. kola Premijer lige BiH, RK Bosna LO igra u subotu 22. septembra protiv Zrinjskog u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin“ Mojmilo, sa početkom u 16 sati.

U EHF Ligi prvaka, RK Bosna LO igra u grupi "H“ zajedno sa prvakom Mađarske - ekipom Pick Szegeda, prvakom Bjelorusije - ekipom Brest Meshkova te viceprvakom Slovenije - ekipom Gorenja.

Prva utakmica RK Bosne LO u najelitnijem evropskom rukometnom takmičenju, EHF Ligi prvaka, igra se u nedjelju 30. septembra protiv prvaka Bjelorusije RK BREST MESHKOV. Susret počinje u 16 sati, u Dvorani Mirza Delibašić, KSC Skenderija.

Ulaznice za ovu utakmicu se mogu kupiti na već poznatim mjestima, na Ferhadiji i platou Skenderija, po cijeni od 5 KM za tribine i 7 KM za parter, dok je za žene ulaz besplatan.

Raspored ostalih utakmica RK Bosna LO u EHF Ligi prvaka:

  1. kolo: RK Pick Szeged - RK Bosna LO, 07. oktobra 2007.
  2. kolo: RK Gorenje - RK Bosna LO, 13. oktobar 2007.
  3. kolo: RK Bosna LO - RK Pick Szeged, 11. novembar 2007.
  4. kolo: RK Meshkov - RK Bosna LO, 17. novembar 2007.
  5. kolo: RK Bosna LO - RK Gorenje, 25. novembar 2007.

Uz dodatna pojačanja ekipe, RK Bosna LO namjerava odigrati predstojeće utakmice najbolje što može i uz podršku publike zabilježiti najveći uspjeh u historiji bh. rukometa te upisati zlatnim slovima ime grada Sarajeva i države BiH na rukometnu kartu Evrope.

Svi koji žele biti Bosna i podržati RK Bosnu LO u ostvarenju ovih ciljeva, mogu to učiniti kupovinom kartice GOLDEN CARD, kojom između ostalog, sebi obezbjeđuju VIP mjesta na svim domaćim utakmicama EHF Lige prvaka i Premijer lige BiH, te brojne druge pogodnosti.

Više informacija o GOLDEN CARD-u kao i dnevne vijesti vezane za klub, možete pronaći na www.rkbosnasarajevo.ba.

U ovoj sezoni, uz razne novosti u stručnom i igračkom kadru, RK Bosna LO planira pokrenuti i profesionalnu omladinsku školu rukometa koju će voditi stručni tim na čelu sa sportskim direktorom Mirkom Sušićem.