Rukomet
43

Rukometaši na teren izašli puni samopouzdanja, arenu napustili pognutih glava

Piše: D. B.
Rukometna reprezentacija BiH večeras u sjajnoj atmosferi nažalost nije uspjela izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. Naši momci su bili veoma blizu velikog uspjeha, no, remi s Bjelorusijom je osujetio njihove planove.

Bh. rukometaši su u Gradskoj areni u Zenici odigrali utakmicu protiv Bjelorusije u kojoj je pobjeda značila plasman na novo veliko takmičenje, a to je Evropsko prvenstvo. Atmosfera prije i tokom utakmice je bila sjajna, kako izvan arene, tako i na tribinama. U pravljenju sportskog ugođaja prednjačili su popularni BH Fanaticosi, koji su sve vrijeme podržavali naše momke.

Reprezentativci BiH su s mnogo samopouzdanja dočekali večerašnju utakmicu, a dodatno ih je "podigla" i publika koja im je pri njihovom ulasku u arenu gromoglasno skandirala. Sve je "mirisalo" na supervažnu pobjedu i slavlje nakon utakmice.

Svaki gol naše reprezentacije i odbranu naših golmana navijači su itekako znali proslaviti, Nažalost, nakon dobrog prvog poluvremena uslijedio je pad u igri našeg tima, a greške i promašeni ziceri su na kraju omogućili Bjelorusiji ostvari neriješen rezultat 22:22 i tako okonča naše snove o nastupu u Poljskoj naredne godine.

Po završetku utakmice su naši rukometaši bili neutješni, pozdravili su vjerne navijače, a potom arenu napustili pognutih glava. Iako rezultatom niko ne može biti zadovoljan, našim momcima treba odati priznanje za požrtvovanost i borbu na večerašnjoj utakmici.