Rukomet
0

Rukometaši Čelika žele dobre rezultate

Piše: E. B.
Pane Škrbić
Pane Škrbić
Rukometaši zeničkog Čelika, povratnici u bh. društvo najboljih, počeli su sa treninzima pred početak nove premijerligaške sezone.

Povratak rukometaša Čelika u Premijer ligu bio je impresivan, izvojevali su sjajne 21 pobjede iz 21 prvenstvene utakmice. Što je najvažnije, vraćena je vjera da klub može napraviti i bolje rezultate, jer su svi igrači ostali vjerni klubu i stigla su četiri pojačanja. Da li će oni moći nešto napraviti u narednom prvenstvu Premijer lige ostaje da se vidi.

"Naš cilj je da u ovom prvenstvu osvojimo jedno od prvih šest mjesta i na taj način stabiliziramo ekipu i eventualno obezbijedimo izlazak tima u Evropu. Sa povratkom u Premijer ligu očekujemo i masovan povratak naše publike u Gradsku arenu u većem broju nego ikada do sada, jer ćemo na terenu imati borbenu i jaku ekipu koja će se boriti punom snagom i izgrati na terenu", kaže agilni predsjednik kluba Pane Škrbić.

Ambicije su velike i zbog toga je klub znatno pojačao konkurenciju u ekipi dovođenjem reprezentativnog golmana Adnana Šabanovića, zatim iskusnog Lučića, kao i dva 23-godišnjaka Šarenac i Duvnjak. Oni bi trebali uz kapitena Emira Šahinovića, zatim nosioce igre Edina Bajramovića, Aldina Begagića, Davora Kadića, Mirzu Dervenčića, Edvina Begovića, trebali produžiti klupu i podići kvalitet igre.

Stručni štab na čelu sa Mikijem Filipovićem je planirao da najveći dio priprema realizuje u Zenici, ali će jedan dio iskoristiti i za gostovanja na turnirima.