Rukomet
0

Rukometaši Čelika savladali Slobodu, sarajevska Bosna na vrhu tabele

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rukometaši zeničkog Čelika večeras su pobjedom protiv ekipe Slobode iz Tuzle osigurali sebi drugu poziciju u posljednjem kolu jesenjeg dijela rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zeničani su utakmicu otvorili ofanzivno pa su već u 11. minuti imali prednost od pet golova (6:1), a na poluvrijeme su otišli sa osam golova prednosti (16:8). U drugom poluvremenu gosti su popravili svoju igru, ali ne dovoljno da stignu prednost domaćina koji su na kraju slavili sa rezultatom 34:27.

Večerašnjom pobjedom rukometaši Čelika drugoplasirani odlaze na zimsku pauzu, a prvoplasirana je ekipa sarajevske Bosne koja ima 33 poena, jedan više nego ekipa iz Zenice.

U redovima RK Čelik po devet golova su postigli Begagić, Begović i Memić, dok su u redovima Slobode najviše lopti u protivnički gol poslali Suhonjić (6) te Husejnović (5) i Brčaninović (5).

Tabela rukometne Premijer lige BiH:

RK Bosna (S) 33 RK Čelik 32 RK Derventa 30 HRK Izviđač (-1) 27

RK Prijedor 24 RK Konjuh 21 RK Sloboda 19 RK Vogošća (-1) 18 RK Gračanica 18 RK Bosna (V) (-1) 13 RK Krivaja 10 HMRK Zrinjski (-1) 7 RK Gradačac 7 RK Lokomotiva 3

Sutra su na rasporedu i preostale utakmice 13. kola u kojima se sastaju Vogošća - Zrinjski i Izviđač - Bosna (V).