Rukomet
0

Rukometaši Bosne spremni za meč s Kaustikom

FENA
Rukometaši Bosne Sunce osiguranje 13. i 15. februara odigrat će susrete osmine finala Kupa pobjednika kupova protiv ruskog Kaustika iz Volgograda.

Sarajevski rukometaši nakon iscrpnih priprema spremno dočekuju ruski klub, koji trenutno zauzima drugo mjesto u domaćem prvenstvu. "Studenti" vjeruju da mogu pobijediti rusku ekipu i plasirati se u četvrtfinale evropskog takmičenja. Oba meča bit će odigrana u Sarajevu, što "studentima" daje blagu prednost.

"Igramo protiv ekipe koja zaslužuje respekt i koju ni u jednom trenutku ne smijemo potcijeniti. Rusi igraju čvrstu odbranu s brzom transformacijom u kontranapad, što im je glavno oružje. No, vjerujem da mi trenutno imamo jaču ekipu i opravdano očekujem plasman u četvrtfinale", rekao je pomoćni trener Bosne Goran Tomić.

Kapiten sarajevske ekipe Adnan Šabanović također vjeruje u uspjeh svog kluba.

"Mjesec i po smo proveli na pripremama i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Rusi također dolaze u Sarajevo po pobjedu, pa ih ne smijemo potcijeniti. Sigurno je da se radi o kvalitetnom protivniku, ali mislim da smo mi u blagoj prednosti zbog domaćeg terena", rekao je Šabanović.

Prvi susret između Bosne i Kaustika na rasporedu je u petak u 20.30 sati u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, a uzvratni u nedjelju u istoj dvorani u 17.00 sati. Ulaznice su od danas u prodaji po cijeni od 7, odnosno 10 KM za oba susreta.