Rukomet
0

Rukometaši BiH danas putuju u Makedoniju

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 18.00 sati otputovat će u Skoplje, gdje će od 20. do 23. marta učestvovati na međunarodnom turniru.

Najbolji rukometaši BiH nastupom u Makedoniji počinju prvu fazu priprema za susrete baraža protiv Mađarske, a protivnici u Skoplju bit će im selekcije Srbije, Makedonije i Turske.

Selektor Halid Demirović neće moći da računa na četvoricu standardnih reprezentativaca. Pored ranije povrijeđenog Adnana Jaškića, u Skoplju neće biti golmana Enida Tahirovića, desnog beka Branislava Obradovića i lijevog beka Nikole Prce. No, Demirović je zadovoljan zbog povratka Martinovića te dolaska nekoliko novih igrača, među kojima je i rukometaš Cimosa Bojan Skoko.

"Pokušat ćemo isprobati nove igrače i proširiti izbor, jer će nam za baraž biti potrebno 20 kvalitetnih igrača. Nedostajat će nam četvorica standardnih reprezentativaca, ali će se time otvoriti prostor za igrače koji nisu imali prilike igrati u kvalifikacijama. Dolaskom Bojana Skoke dobit ćemo jaču konkurenciju u napadu. Na dva dosadašnja treninga pokazao je veliko zalaganje i sigurno je da smo njegovim dolaskom dobili mnogo", rekao je Demirović na pres-konferenciji uoči odlaska u Skoplje.

Selektor je izjavio da rezultat u Makedoniji nije primarni cilj, ali da će igrači učiniti sve da ostvare dobar plasman.

"U Makedoniji ćemo isprobati stil igre sa čvrstom odbranom i brzim kontranapadima. Mislim da nas očekuju neizvjesne utakmice u kojima će se pitanje pobjednika rješavati u posljednjih pet minuta. Imamo teške protivnike koji se također pripremaju za baraž i sigurno je da će ovaj turnir biti prava provjera za našu reprezentaciju", rekao je Demirović.

U Skoplje će putovati 15 igrača:

golmani: Adnan Šabanović, Nebojaša Grahovac lijeva krila: Vukašin Stojanović, Amir Čakić pivoti: Muhamed Toromanović, Bojan Skoko, Vladislav Veselinov desna krila: Muhamed Mustafić, Fahrudin Melić lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Faruk Halilbegović srednji bekovi: Damir Doborac, Adnan Harmandić desni bekovi: Darko Martinović i Kosta Savić.

U prvom susretu bh. rukometaši igrat će protiv Srbije (20. marta), zatim protiv Makedonije (21.) i na kraju s Turskom (22. marta).