Rukomet
0

Rukometaši BiH brane naslov u švicarskom Winterthuru

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 28. do 30. decembra učestvovat će na međunarodnom turniru "Yellow cup"u švicarskom Winterthuru.

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić na press konferenciji je kazao, da su time definitvno otklonjene dileme, koje je uzrokovao poziv da u istom periodu naša reprezentacija igra na međunarodnom turniru u Kairu.

Na "Yellow cupu" najbolji rukometaši BiH će braniti titulu osvojenu prošle godine. Pored domaćina na turniru će još igrati selekcija Tunisa, dok će četvrti učesnik naknadno biti određen.

Nakon turnira u Winterthuru, u sklopu nastavka priprema za januarske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, reprezentacija BiH će još učestvovati na turniru "Cro - Slo cup", koji će se igrati od 4. do 6. januara naredne godine u hrvatskom Poreču i slovenskom Kopru. Na turniru će još igrati Slovenija, Hrvatska i Švedska.

Kvalfikacije za SP će se igrati od 9. do 19. januara 2008. godine, a najbolji rukometaši BiH u okviru Pete grupe igrat će sa selekcijama Litvanije i Finske.

Domaći susreti igrat će se u Sarajevu, s Finskom (11. januara), i u Goraždu, s Litvanijom (19. januara).