Rukomet
0

Rukometaši BiH bez Beširovića i Prce u Tunisu

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži, uoči današnjeg puta u Tunis, gdje će od 24. do 28. oktobra učestvovati na međunarodnom turniru na kojem će još igrati selekcije Danske, Norveške i domaćina Tunisa.

Pored ranije povrijeđenog Edina Bašića, te operiranog Nikole Meleševića, selektor Halid Demirović neće moći da računa ni na golmana Malika Beširovića i Nikolu Prcu, koji su se povrijedili u zadnjem kolu njemačkog, odnosno španskog prvenstva. Zbog kratkoće vremena Demirović nije uputio pozive zamjenama.

Boje BiH u Tunisu će braniti sljedećih 14 igrača:

golmani: Enid Tahirović (Cimos, Slovenija) i Adnan Šabanović (Bosna LO); igrači: Adnan Harmandić, Darko Martinović, Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov, Adnan Jaškić (svi Bosna LO), Damir Doborac (Cimos), Branislav Obradović (Antekuera, Španija), Faruk Halilbegović, Amir Čakić i Muhamed Mustafić (Bosna, Visoko), Mirsad Terzić (Celje PL, Slovanija), Mirza Ćehajić (Minden, Njemčaka).

Učešće na turniru u Tunisu predstavlja prvu fazu priprema najboljih rukometaša BiH pred nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine. Kvalifikacije će se igrati u januaru, a rukometaši BiH će igrati u Petoj kvalifikacionoj grupi s reprezentacijama Finske i Litvanije.