Rukomet
414

Rukometaš Metalurga Kemal Fazlić se nakon povrede uskoro vraća na teren

Piše: E. A.
Kemal Fazlić
Kemal Fazlić
Kemal Fazlić, nekadašnji rukometaš Goražda i desno krilo makedonskog Metalurga, u febuaru se vraća na teren nakon teže povrede koju je imao prije nekoliko mjeseci.

"Povreda se dogodila u najgorem mogućem periodu za mene, ali moramo se navići na to jer i to je sport i povrede se dešavaju. Nadam da ću početi igrati krajem februara, planiram se vratiti još bolji i jači", kategoričan je ovaj dvadesetogodišnjak.

Za poznati makedonski klub zaigrao je nakon što su čelni ljudi kluba uvidjeli da je riječ o izuzetnom rukometnom talentu. Dječak sa Drine tako je dobio priliku da usavrši svoje igračke sposobnosti trenirajući sa najboljima.

"Sve se tako brzo desilo, nisam se nadao ovome iskreno, ali uvijek sam vjerovao u sebe i znao da ću jednog dana da se okušam na evropskoj sceni i to se i desilo. Želja mi se ostvarila. U Metalurg sam otišao preko svog prijatelja Kenana Bašića koji me preporučio vodećim ljudima u ovom klubu. Imam ugovor na tri godine, prezadovoljan sam uslovima i načinom na koji se trenira, nadam se da će ovo biti najbolji put za mene da dalje napredujem".

Kemala treniraju najbolji, Lino Červar, trener Metalurga čovjek je od kojeg vrijedi učiti, smatra Fazlić.

"To je jedan veliki gospodin, o njemu mogu govoriti sa najvećim poštovanjem i čast mi je da me trenira", dodaje on.

Ističe da u nastavku sezone igraju play-off, a cilj je vrh tabele.

"Cilj nam je da osvojimo prvo ili drugo mjesto koje vode u SEHA ligu. Nažalost u Ligi prvaka se nismo plasirali ali mogu reći da su momci pokazali igru za svaku pohvalu", dodaje Kemal.

Jedino o čemu razmišlja na pauzi jeste povratak na teren.

"Klub mi je prioritet, a u budućnosti, vidjet ćemo. Čeka me još puno rada", kaže mladić koji dane u pauzi treniranja provodi kod kuće u Goraždu.

Već sljedeće sedmice ponovo je u klubu. Talentovani rukometaš Metalurga od desete je godine trenirao ovaj sport u rodnom gradu, nakon što je probao sa karateom i fudbalom.

"Onda sam se odlučio za rukomet i nisam pogriješio. Ovaj sport je ono što ja želim i živim. Rukomet je sport broj jedan u Goraždu. Za mene kao klinca koji je sa 16 godina prešao u prvi tim i imao odličnu minutažu, to je bio jedan veliki korak. Goražde će ostati zauvijek za mene klub sa velikim respektom. Tamo je sve počelo a danas moj glavni cilj je da što više napredujem i pokažem koliko znam", kaže mladić.

Fazlić je i u vrijeme igranja u Goraždu bio od onih igrača koje je publika zavoljela odmah na početku pa su, kaže, utakmice posebno na domaćem terenu bile prava satisfakcija za mladog sportistu. Rukometna publika u Goraždu posebna je dragocjenost za svakog domaćeg igrača jer "svi" u Goraždu znaju prepoznati talenat i nagraditi pobjede ali i kritikovati poraze.

"Ja iz ovog kluba nosim samo lijepe uspomene i biću tu uvijek kad treba pomoći", kaže Kemal.

Kemal je u Goraždu završio srednju tehničku školu a planira upisati DIF.

"Iskreno, sada najviše razmišljam o rukometu", kaže mladi rukometaš.

Priznaje da je san svakog sportiste da nosi dres reprezentacije pa i njegov. Do prve prilike, kaže da, jedino što želi jeste dati maksimum za klub. Sve drugo će doći samo po sebi.