Rukomet
227

Rukometaš Elmir Građan potpisao ugovor sa turskim Zagnosom

Piše: E. A.
Elmir Građan (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elmir Građan (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Uspješnu rukometnu karijeru Elmir Građan će nastaviti u Turskoj gdje je potpisao ugovor na dvije godine sa klubom Zagnos, a kako je potvrdio za Klix.ba postoji mogućnost da saradnja traje i duže.

To u svakom slučaju zavisi od mladog pivota koji je već imao uspješne nastupe u vodećim bh. rukometnim klubovima, ali i reprezentaciji BIH.

"Bilo je interesovanja i više ponuda za saradnju, čak i iz Španije i Mađarske, ali sam se u konačnici odlučio za Tursku jer mi je to izgledalo kao najbolja opcija. Trebao bih putovati krajem jula ili početkom augusta. Očekivanja su da se u što boljem svjetlu pokažem i opravdam povjerenje koje mi je ukazao ovaj klub i naravno da napravimo dobar rezultat u takmičarskoj sezoni", izjavio je Elmir za Klix.ba.

Građan je karijeru počeo u RK Goražde, a potom je igrao za sarajevsku Bosnu i Borac iz Banje Luke, no ističe da mu je odavno želja da nastupi za neki od klubova van granica BIH, a razloga je više.

"Svi mi želimo da se dokažemo i negdje vani. Ovo je jedna od prilika koju nisam želio propustiti, a karijera je preda mnom. Nadam se uspješna jer navikao sam da uspjeh dolazi nakon napornog rada i treniranja, a to mi je prioritet“, dodaje Elmir.

Turski klub Zagnos ima velike ambicije u narednom periodu, pojasnio je Građan, a otuda i njegov angažman u ovom klubu. Zadovoljan je ugovorom i priprema se za skoro putovanje u Tursku.

"Sigurno ću pružiti dobre partije. Na to sam već spreman i jedva čekam početak prvenstva“, ističe mladi rukometaš koji vrijeme do odlaska u Tursku provodi u rodnom Goraždu sa porodicom.