Rukomet
0

Rukomet: "Studenti" spremno dočekuju Norvežane

FENA
Rukometaši Bosne osvajanjem trećeg mjesta u svojoj grupi u Ligi prvaka izborili su nastup u osmini finala Kupa kupova.

U borbi za plasman među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju, što bi "studetnima" bio najveći uspjeh u historiji kluba, protivnik će biti norveški Haslun. Prvi susret igrat će se 3. decembra u Sarajevu, dok je ravanš sedam dana kasnije u Oslu.

Ohrabreni dobrom formom u posljednje vrijeme u redovima Bosne preovladava optimizam, iako imaju veliki respekt prema timu koji dolazi iz zemlje iz vrha evropskog rukometa. Trener Halid Demirović ističe da u njegovom timu nema povrijeđenih igrača, te da spremano očekuju susret.

"Smatram da je Haslum po kvalitetu približno sličan Bosni. Igraju odbranu 6:0, dosta pokretljivu, iz odbrane veoma brzo trče u kontru. Mislim da im možemo parirati jer smo i mi dosta fizički spremi, ali u svakom slučaju moramo da ih taktički nadigramo. Glavna opsanost prijeti od dvojice Šveđana - srednjeg beka Litborna, golmana Karlsona, te norveških reprezentativaca Mamelona i Skoglunda, na poziciji lijevog i desnog beka", kazao je Demirović, koji je pozvao navijače da i ovom prilikom daju podršku njegovoj ekipi.

Golman i kapiten Enid Tahirović smara, da su Norvežani uvijek neugodan protivnik, ali da je Bosna u ovom trenutku bolji i kvalitetniji tim, te obećao da će njegovi suigrači dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat u prvom susretu, koji će se igrati u dvorani "Mirza Delibašić", u nedjelju u 16.15 sati.

Susret će suditi Česi Petr Novak i Vaclav Kohut, dok će delegat biti Grk Fotsis Bavas.

Parovi osmine finala Kupa kupova (2./3. decembra):

BOSNA SARAJEVO (BiH) - Haslum (Nor) Bjerringbro Silkeborg (Dan) - Kadetten Schaffhausen (Švi) HSV Hamburg (Njem) - Wisla Plock (Polj) HC Vardar PRO Skoplje (Mak) - Panellinios AC Athens (Grč) Ademar Leon (Špa) - Sandefjord TIF (Nor) SKIFKrasnodar (Rus) - Zagreb (Hrv) Portovik Yuzhny (Rus) - Wacker Thun (Švi) Constanta (Rum) - Dinamo Baumit Bucurest (Rum)