Rukomet
0

Rukomet: Reprezentacija BiH bez Jaškića u baražu

FENA
Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović u predstojećim junskim susretima baraža protiv Mađarske za nastup na svjetskom prvenstvu 2009. godine u Hrvatskoj, neće moći da računa na Adnana Jaškića.

Standardnom prvotimcu sarajevske Bosne i jednom od naših najboljih rukometaša, koji igra na poziciji desnog krila, prošle subote je u prvenstvenom susretu na gostovanju u Gradačcu pukla Ahilova tetiva, nakon čega je u nedjelju operisan na sarajevskoj Ortopedskoj klinici. Prva predviđanja su da će Jaškić odsustvovati najmanje šest mjeseci.

"Jaškić je duže vukao povredu, zbog čega je propustio turnir u Makedoniji. U prvom trenutku bio sam u šoku jer znam koliko je važan za našu reprezentaciju. Već sada moramo da razmišljamo o alternativama. Planiramo da pozovemo igrača norveškog Drammena - Eldina Hajdarevića, s kojim tek trebamo da obavimo razgovor. Pored njega u kombinaciji je Muhamed Mustafić, a također otvara se prostor i za Nikolu Maleševića, koji može igrati i na poziciji desnog krila", kazao je Halid Demirović.

Reprezentacija BiH će se u narednoj fazi priprema okupiti 22. maja. Nakon petodnevnih priprema u Sarajevu, otputovat će u Makedoniju gdje će učestvovati na međunarodnom turniru, koji će se od 26. do 31. maja održati u Skoplju.

Prvi susret baraža protiv Mađarske igrat će se 7. ili 8. juna u Gyongyosu, dok je revanš sedam dana kasnije u Sarajevu.