Rukomet
0

Rukomet: Prce i Vujović u ekipi protiv Šveđana

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je ubjedljivim pobjedma u uvodnim kvalifikacionim susretima za Evropsko prvenstvo 2008. godine u Norveškoj visoko porazila selekciju Belgije u pozitivnoj atmosferi očekuje odlučujuće duele sa Šveđanima.

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, u redovima bh. tima nema povrijeđenih igrača, a dodatno ohrabrenje predstavlja očekivani povratak povrijeđenih Nikole Prce i golmana Ratka Vujovića.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Mirsad Sirćo na pres-konferenciji je istakao da očekuje da će i ovog puta bh. igrači pružiti makismum i u prvom susretu, 19. januara u Visokom, postići što povoljniji rezultat uoči revanša u Orebru, dva dana kasnije.

  • Pred reprezentaciju nije postavljan nikakav imperativ u kvalifikacijama. Smatram da smo na pravom putu stvaranja kostura ekipe za duži period. Zbog svog velikog rejtinga Šveđani jesu favoriti, ali u prvom redu zbog našeg respekta prema njima, a ne zbog velike razlike u kvalitetu, kazao je Sirćo.

Nakon susreta u Visokom selektor Halid Demirović igačima je dao dvodnevni odmor, a ekipa će se okupiti u utorak na Ilidži (17.00 sati), gdje će se pripremati do prvog susreta sa Šveđanima, u petak, u 17.15 sati.