Rukomet
0

Rukomet-kvalifikacije EP: Okupljane ženske reprezentacije BiH 16. novembra u Tuzli

FENA
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 16. novembra u Tuzli, gdje će obaviti desetodnevne pripreme za nastupe na kvalifikacionom turniru za evropsko prvenstvo, koje će 2008. biti održano u Makedoniji.

Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH ranije je odlučio da naša ekipa u kvalifikacijama nastupi s juniorskim timom pojačnim s nekoliko iskusnih igračica. Prema riječima generalnog sekretara RSBiH Smaje Karačića, primarni cilj nastupa na turniru, koji će se od 27. novembra do 2. decembra održati u litvanskom Viljnusu, jeste uigravanje mlade ekipe za juniorske kvalfikacije za SP, koje će se u martu naredne godine održati u Rumuniji.

Ekipu će voditi selektor juniorske reprezentacije Rade Unčanin koji je nakon prve faze priprema obavljenih sredinom oktobra u Visokom pozvao sljedećih 16 igračica:

Marijanu Bogojević, Dajanu Malbašić, Sabinu Pehić (Borac), Sanju Sulejmanagić, Anu Đurić, Almiru Omahić (Jedinstvo), Ivanu Mlakić, Jelenu Kekić (Ljubuški), Amandu Marić, Katarinu Mikulić, Anu Marić, Anu Pazin, Ivanu Ljubas (Katarina), Eminu Mujagić (Goražde), Nelu Ljolje (Požega, Hrvatska) i Andreu Perić (Osijek, Hrvatska).

Pored rukometašica BiH i domaćina Litvanije u okviru Prve kvalifikacione grupe još će igrati selekcije Bjelorusije, Litvanije, Islanda, Grčke i Izraela.

Tri prvoplasirane ekipe izborit će nastup u baražu.