Rukomet
0

Rukomet - Kup kupova: HSV Hamburg - Bosna 35:28

FENA
Rukometaši Bosne nisu se uspjeli plasirati u finale Kupa kupova nakon što su danas u polufinalnoj revanš-utakmici u Hamburgu poraženi od istoimenog njemačkog predstavnika s 35:28 (18:16).

Prvak BiH oprostio se od evropske scene nakon velike i ravnopravane borbe s jednom od najboljih evropskih ekipa.

Kao što su i najavili, rukometaši Bosne igrali su hrabro, pruživši maksimum, ali to nije bilo dovoljno protiv iskusnog njemačkog tima koji u svojim redovima ima čak osam internacionalaca.

"Studente" je do nastupa u finalu dijelilo 30 minuta, nakon što je prvi dio igre završen aktivnim rezultatom (18:16). Poslije serije tehničkih grešaka i pada koncentracije našeg tima Nijemci su sredinom drugog poluvremena uspjeli da "prelome" utakmcu i povedu sa sedam golova, koje su iskusnom igrom uspjeli da sačuvaju do kraja.

U redovima Bosne najefikasniji su bili Adnan Harmandić sa šest i Muhamed Toromanović sa pet golova, a kod domaćih Patrick Hens sa sedam postignutih golova.

U najboljoj sezoni u historiji kluba rukometaši Bosne u evrokupovima (Ligi prvaka i Kupu kupova) ukupno su odigrali 12 utakmica u kojim zu zabilježli pet pobjeda i sedam poraza.