Rukomet
0

Rukomet- kandidatura EP 2014: Jan Tuick završio inspekciju sportskih dvorana u BiH

FENA
Član Izvršnog odbora Evropske rukometne federacije i predsjednik Takmičarske komisije EHF-a Jan Tuick okončao je petodnevnu posjetu našoj zemlji, gdje je u proteklih pet dana obavio inspekciju sportskih dvorana, koje je Rukometni savez BiH nominirao u planiranoj kandidaturi za organizaciju muškog seniorskog evropskog prvenstva 2014. godine.

Tuick je posebno izrazio zadovoljstvo stanjem Olimpijske dvorane Zetra i dvorane u Zenici, čija je izgradnja u završnoj fazi, koje u potpunosti zadovoljavaju standarde EHF-a.

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, ostale pregledane dvorane u Sarajevu (Skenderija), Tuzli (Mejdan), Banja Luci (Borik), Širokom Brijegu (Pecara) i Ljubuškom, sa malo ulaganja mogle bi biti preuređene za ispunjenje standarda za igranje utakmica EP.

" Nedostaci se prije svega odnose na prostor za igrače, svlačionice, press službu i vip lože. Tuickov izvještaj biće razmatran 12. decembra na sjednici Izvršnog odbora EHF-a. Ukoliko bude pozitivan u narednoj fazi trebali bi obaviti razgovore s predstavnicima entitetskih i državne vlade, kako bi dobili garancije političkih struktura da zvanično podnesemo kandidaturu", kazao je Karačić.

Domaćin EP 2014. bit će određen na kongresu EHF-a u martu 2009. godine. Podnošenje kandidature za organizaciju ovog takmičenje dosad je najavila Danska.