Rukomet
0

Rukomet: Izvršni odbor RSBiH u četvrtak razmatra ostavku selektora Rađe

FENA
Nakon serije međunarodnih nastupa rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine (seniori, seniorke i juniori), održanih u ovom mjesecu, u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine (RSBiH) trenutno je najdominantnija tema razmatranje ostavke selektora muške ekipe Vojislava Rađe.

Nezadovoljan odnosom RSBiH prema reprezentaciji, lošim uslovima rada i neodazivanjem igrača na pripreme i takmičenja u svim kategorijama, Rađa je prošle srijede pismenim putem podnio neopozivu ostavku.

Ostavku u četvrtak će razmatrati Izvršni odbor RSBiH. Dan ranije najavljeno je da će predsjednik RSBiH Mirsad Sirćo o tome ragovarati s Rađom, koji je uspješno vodio bh. tim u kvalifikacijama za EP i međunarodnom turniru "Trofej BiH" u Brčkom.

"Selektor Rađa u potpunosti ima podršku RSBiH. Smatram da nema velikih razloga za ostavku i mislim da treba da koriguje svoj stav i ostane na toj dužnosti, koju je dobro obavljao", kazao je Sirćo. On je dodao da navedeni problemi selektora u radu proističu iz činjenice da reprezentacija nema direktora, čiji će izbor u narednom periodu biti jedan od prioriteta Saveza.