Rukomet
0

Rukomet: Demirović zadovoljan nastupima u Tunisu

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u sklopu prve faze pripreme za nastup kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, vratila se sa učešća na međunarodnom turniru u Tunisu.

Iako su zauzeli posljednje, četvrto mjesto, u konkurenciji reprezentacija Danske, Norveške i domaćina Tunisa, seleketor Halid Demirović zadovoljan je nastupima svojih izabranika, koji su s Dancima igrali nerješeno 28:28, dok su poraženi u susretima s Tunisom (24:39) i Norveškom (28:30).

"U cjelini mogu biti zadovoljan zalaganjem većine reprezentativaca s obzirom na to da smo u Tunisu nastupili znatno oslabljeni, bez sedam povrijeđenih igrača. Najbolju igru prikazali smo protiv Danaca, bili smo blizu pobjede protiv trećeplasirane ekipe sa zadnjeg SP-a, dok je u susretu sa domaćinima čitava ekipa zakazala. Odbrana je bila bolji dio tima. Najviše problema bilo je u realizaciji stopostotnih šansi. Uvjeren sam da smo na pravom putu i da ćemo do početka kvalifikacija popraviti sve nedostatke", kazao je Demirović.

U sklopu nastavka priprema za januarske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, reprezentacija BiH ponovo će se okupiti u drugoj polovini decembra, kada će učestvovati na još dva međunarodna turnira - "Yellow cupu" u švicarskom Wintehturu i "Cro-Slo cupu" u Poreču.

Kvalfikacije će se igrati od 2. do 19. januara 2008. godine, a najbolji rukometaši BiH u okviru Pete grupe igrat će sa selekcijama Litvanije i Finske.

Domaći susreti igrat će se u Sarajevu, s Finskom (11. januara), i u Goraždu, s Litvanijom (19. januara).