Rukomet
0

Rukomet: Demirović objavio spisak za susret s Hrvatskom

FENA
Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović objavio je spisak igrača za prijateljsku međunarodnu utakmicu sa selekcijom Hrvatske 4. aprila u Sarajevu.

Na spisku se nalaze svi igrači koji su branili boje naše zemlje u januarskim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor Demirović pozvao je sljedećih 16 igrača:

golmani: Enid Tahirović, Ratko Vujović i Adnan Šabanović; lijeva krila: Vukašin Stojanović i Amir Čakić; lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce i Sakib Omerović; srednji bekovi: Adnan Harmandić i Damir Doborac; desni bekovi: Darko Martinović i Branislav Obradović; desna krila: Adnan Jaškić, Muhamed Mustafić; pivoti: Muhamed Toromanović i Vladimir Veselinov.

Reprezentativci će se okupiti 2. aprila u Sarajevu, a do tog termina najavljeno je da će selektor uputiti pozive još nekolicini igrača iz domaćeg prvenstva.

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, reprezentacija Hrvatske, aktualni olimpijski i bivši svjetski prvak, u Sarajevo će doputovati s najjačim sastavom, koji je na nedavno održanom SP u Njemačkoj osvojio peto mjesto.

"Pored susreta s našim zapadnim susjedima, za koji očekujemo da će biti istinski spektakl i praznik rukometa, repezentacija BiH bi trebalo u ovoj godini, (junu, oktobru i decembru) da odigra još tri ili četiri jake međunarodne prijateljske utakmice s nekim od svjetskih velesila. Nastojat ćemo da to bude svjetski prvak Njemačka i Španija", kazao je Karačić.

Nakon sjanih nastupa u kvalifikacijama za EP, porastao je rejting reprezentacije BiH, zbog čega su u Savez stigle ponude za odigravanjem prijateljskih utakmica sa selekcijama Crne Gore, Makedonije, Slovačke i Portugala. Sve reprezentativne akciji imaju za cilj da najbolji rukometaši naše zemlje u januarskim kvalifikacijama narende godine izbore nastup na SP-u 2009. u Hrvatskoj.