Rukomet
79

RK Hadžići slavi 50 godina rada: Želimo vratiti publiku na tribine i stvarati reprezentativke

Klix.ba
RK Hadžići slavi 50 godina svog postojanja, a cilj kluba je vratiti se u društvo najboljih i stvoriti mlade rukometašice.

RK Hadžići u omladinskom pogonu radi sa većim brojem djevojčica.

"Prosto je nevjerovatno da imate 70 djevjčica na treningu škole rukometa, mislim da rijetko koji tim može da se time ponosi", izjavio je trener omladinskog pogona Redžep Prelić.

Treninzi se obavljaju u okolnim školama te u SIRC Hadžići, a iako ima mnogo djece, atmosfera je radna, a disciplina na nivou.

"Rad i disciplina na treningu su nevjerovatni s obzirom na to koliko djece dolazi na trening. Radimo uz veliku podršku i pomoć naše općine, sponzora, ali i samih roditelja koji djecu dovode na treninge. Treninzi se odvijaju u tri područne škole Tarčin, Pazarić i Hadžići. Mjesto gdje se odvijaju glavni treninzi je KSIRC Hadžići. Ono čime se ponosimo je to što neka napredna djeca ulaze u trenažni proces prvog tima koji sigurno korača prema Premier ligi. Iskreno se nadamo da ćemo uz ovakav predan rad stvoriti nove nade ženskog rukometa u BiH, sporta koji se polako uzdiže nakon duže pauze", rekao je predsjednik kluba Amir Beća.

Sa druge strane, prvi tim RK Hadžići se sa velikim trudom vraća na mjesto gdje i zaslužuje, a to je Premijer liga . U prošlosti ovaj tim je nekoliko puta bio osvajač Kupa BIH i osvajač Premijer lige, a stvarao je mnoge reprezentativke bivše Jugoslavije. Uprava kluba i stručni štab na čelu sa trenerom Nerminom Glamočom i njegovim pomoćnicima Redžepom Prelićem, Miroslavom Šeršić i Almom Čehajić-Hadžović, želi u narednom periodu da građane vrati na tribine hadžićke dvorane, kako bi podržala klub do zacrtanog cilja.