Rukomet
34

RK Bosna u srijedu dočekuje Krivaju: Uz podršku navijača do pobjede

Klix.ba
Foto: RK Bosna
Foto: RK Bosna
Danas je u dvorani "Ramiz Salčin" održana press konferencija Rukometnog kluba Bosna, povodom utakmice 10. kola Premijer lige BiH, kada će sarajevski Studenti dočekati ekipu Krivaje.

Tom prilikom prisutnim predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba Adem Bašić, kapiten ekipe Adis Hrbat i igrač Ajdin Zahirović.

Bašić je istakao da vjeruje da će njegova ekipa, na krilima pobjede u Zenici, slaviti i u Sarajevu.

"Nakon uvezane tri prvenstvene pobjede, taj niz želimo nastaviti i protiv Krivaje. Svaka utakmica je teška na svoj način, pa tako će sigurno biti i ova. Sa Krivajom smo igrali u Kupu BiH, ali su oni u tu utakmicu ušli sa izmijenjenim sastavom i to nam ne može biti realan pokazatelj. Mi smo blagi favoriti u ovom duelu te na kraju ipak sve ovisi od nas. Ekipa je spremna, izuzev povrijeđenog Adnana Balte koji ni sutra neće nastupiti. Borit ćemo se do posljednje kapi znoja i, nadam se, ostvariti pobjedu".

Kapiten Bosne Adis Hrbat pozvao je navijače da dođu sutra na Mojmilo.

"Mi jesmo blagi favoriti u ovom susretu, ali Krivaja ima kvalitetnu ekipu i neće nam biti jednostavno. Podvukao bih atmosferu u ekipi koja je na izuzetno visokom nivou i jedan je od razloga naših sve boljih igara. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju na sutrašnju utakmicu jer je nama puno lakše i ljepše igrati u punoj dvorani. Svjedočili smo utakmici u Skenderiji u subotu, kada je KK Bosna igrala pred 6.000 ljudi, a mi ćemo se zadovoljiti i sa hiljadom".

Ajdin Zahirović, srednji bek sarajevske ekipe smatra da ih visoka pobjeda nad Krivajom u Kupu BiH ne smije zavarati.

"Mi idemo iz utakmice u utakmicu pa tako i u ovoj moramo na terenu pokazati da smo favoriti. Ubjedljivo smo savladali Krivaju u Kupu prošle sedmice, ali ta pobjeda nas ne smije zavarati, obzirom da će oni sutra zaigrati u znatno jačem sastavu. Također bih pozvao navijače da nas podrže i u ovom susretu".

Utakmica između Bosne i Krivaje je na rasporedu u srijedu, 23. novembra, u dvorani "Ramiz Salčin" sa početkom u 20 sati, a cijena ulaznice je 3 KM.