Rukomet
11

RK Bosna Sarajevo uputila otvoreni poziv za sponzorsku saradnju

Klix.ba
RK Bosna Sarajevo (Foto: RK Bosna Sarajevo)
RK Bosna Sarajevo (Foto: RK Bosna Sarajevo)
"Rukometni Klub Bosna Sarajevo je najtrofejniji rukometni kolektiv u Bosni i Hercegovini. Sedmorostruki Prvak Bosne i Hercegovine, petorostruki Osvajač Kup-a Bosne i Hercegovine, samo su neki od uspjeha našeg kluba", navodi se u saopštenju kluba.

Rukometni klub Bosna je već dugo u teškoj situaciji, a s agonijom se bore ljudi koji iskreno vole klub i krajnjim naporima ga održavaju u životu. Igrači i struka rade volonterski i čine sve kako bi spasili klub. Zbog toga su uputili i otvoreni poziv za sponzorsku saradnju.

"Ukoliko se vratimo par godina unazad, sjetit ćemo se velike pobjede nad osvajačem Kupa Kukova EHF-a protiv velikog Hamburga s rezultatom 20:18, te niz sportskih rezultata koje smo ostvarili.

Ova godina je najturbulentnija do svih. Od gašenja kluba, do ostanka u ligi te rješavanje svih postojećih problema koje smo imali", ističu iz RK Bosna Sarajevo.

"Rastuće ambicije kluba temeljena na stručnom vodstvu i razvoju škole rukometa RK Bosna sa zadovoljstvom objavljuje javni poziv za iskazivanje interesa za sponzorskom suradnjom. Klub traži ozbiljne tvrtke i privrednike bez obzira na marketinški potencijal koji žele prepoznati u nama", stoji u saopštenju.