Rukomet
36

RK Bosna Sarajevo u srijedu organizuje donatorsko veče

Klix.ba
Foto: RK Bosna Sarajevo
Foto: RK Bosna Sarajevo
Rukometni klub Bosna Sarajevo naredne srijede organizuje donatorsko veče, gdje prisutne očekuje večera, uz muziku uživo, a u okviru ovog druženja će biti organizovana i press konferencija, na kojoj će se obratiti članovi Upravnog odbora kluba i njegovi prvotimci, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

"Rukometni klub Bosna Sarajevo je, uprkos ogromnim problemima sa kojima se susreo pred početak nedavno završene sezone, uspio zadržati premijerligaški status. Malo ko je vjerovao da će naš najtrofejniji rukometni kolektiv uopšte nastaviti da postoji, no mukotrpnim radom i nadljudskim naporima nekolicine ljudi, klub je koliko toliko stabilizovan i ne samo da je osiguran njegov opstanak, nego je nekadašnji sarajevski gigant uspio obezbijediti i ostanak u elitnom rangu bh. rukometa", navodi se u saopćenju.

RK Bosna u narednoj sezoni namjerava napasti titulu prvaka BiH i time izboriti izlazak na međunarodnu scenu, ali za to je potrebna i pomoć simpatizera kluba.

"Ciljevi za sljedeću sezonu su osvajanje titule prvaka BiH i povratak na međunarodnu scenu, gdje je Bosna, prije nekoliko godina, ostvarivala najveće uspjehe bh. klupskog sporta i u Sarajevo dovodila najveća svjetska rukometna imena. Preduslov za povratak na puteve stare slave jeste svakako finansijska podrška, koja je u velikoj mjeri izostala u prethodnom periodu, no u sarajevskom klubu se nadaju da će se to ubrzo promijeniti

U situaciji kada su mnogi okrenuli leđa našem velikanu, u taboru Bosne se nadaju da će klubu, koji je prije nekoliko godina bio među 16 najboljih evropskih ekipa, koji je izronio veliki broj reprezentativaca BiH, i za kojeg je u Skenderiji navijalo 7.000 ljudi, izaći u susret ljudi koji žele da sport ponovo zaživi u Sarajevu i samim tim omogućiti upravi da vrati Bosnu u vrh bh. rukometa.

U skladu sa navedenim, RK Bosna organizuje donatorsko veče, gdje prisutne očekuje večera, uz muziku uživo, a u okviru ovog druženja će biti organizovana i press konferencija, na kojoj će se obratiti članovi Upravnog odbora kluba i njegovi prvotimci. Ono što se očekuje od gostiju je simbolična participacija, u vidu finansijske podrške, u iznosu od 100 KM", dodaju iz kluba.

Iz tabora Bosne mole zainteresovane da dolazak potvrde na broj telefona 062 451 405 ili putem e-mail adrese [email protected], do utorka 10.05.2016. godine. Uplate se vrše putem transakcijskog računa Raiffeisen banke: 1610000104190039. Donatorsko veče će se održati u srijedu, 11.05.2016. godine, sa početkom u 20 sati, u Hotelu Sarajevo.