Rukomet
0

RK Bosna LO osvojio 1. mjestu na turniru u Dubaiju

Sarajevo-x.com
Dubai
Dubai
Pobjedom u posljednjem susretu Dubai International Handball Clubs Tournament-a rukometaši sarajevske RK Bosne Lido-osiguranja su osvojili 1. mjesto na ovom međunarodnom turniru.

U 3. kolu BH prvak je savladao sirijski Army rezultatom 38:35 (17:17), u izjednačenoj igri do 7 minuta pred kraj, kada je zahvaljujući golovima Anisimova i odbranama Grahovca, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira, naš tim ostvario prednost koju je uspio sačuvati do kraja.

Rukometaši RK Bosna LO su na Dubai International Handball Clubs Tournament otputovali u nedjelju, a sastali su se sa prvakom Sirije - ekipom Army, viceprvakom Tunisa - ekipom Tunisian Targy, te domaćom ekipom Al Shabab Al Arabi. Ekipa BH prvaka je u prvom susretu ubilježila pobjedu, savladavši domaći Al Shabab rezultatom 38:30, iako oslabljena u drugoj utakmici RK Bosna Lido-osiguranje savladao je viceprvaka Tunisa rezultatom 27:25. Iako je neizvjesnost u finišu ovog susreta bila velika, "Studenti" su uspjeli da rutinski sačuvaju prednost i ubilježe drugu turnirsku pobjedu.

Za RK Bosna LO na turniru nisu igrala četiri bh. reprezentativca koja se nalaze u Tunisu, te povrijeđenog Veselinova, Petra Kapisode (reprezentacija Crne Gore), te Acea Jonovskog. Ekipi su se u Ujedinjenim Arapskim Emiratma pridružili i Bosnini igrači koji se nalaze na posudbi u drugim BH klubovima (Fahrudin Melić i Selman Beširović - RK Goražde, Stanko Sabljić - RK Čapljina i Damir Selman - RK Željezničar).

Osvajanjem ovog prestižnog međunarodnog turnira, RK Bosna LO još jednom je pokazala svoju snagu izvan granica BiH, a koja leži upravo u cijelom timu, kao i u stručnom štabu.

Narednu utakmicu u okviru Lige Prvaka, RK Bosna LO igrat će u nedjelju 11.11.2007. na domaćem terenu, gdje će u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu dočekati mađarskog prvaka Pick Szeged.