Rukomet
30

RK Bosna je daleko od gašenja, cilj je sredina tabele

Klix.ba
Rahimić, Muzurović i Kobilj
Rahimić, Muzurović i Kobilj
Danas je u prostorijama USD Bosna održana konferencija za medije uoči predstojeće utakmice 13 kola Rukometne Premier lige BiH između Bosne i Dervente.

"Želja nam je da ostvarimo partnerske odnose s ljudima koji svoj interes vide u RK Bosna, sa kojim bismo mogli održati naš primarni cilj, a to je ostanak u Premier ligi. Smatram da je nova Uprava garant za moje riječi. Imenovan je i novi sportski direktor Ammar Švrakić koji kroz svoju mladost unosi dodatni vjetar u leđa kako upravi tako i Skupštini kluba. Što se tiče ekipe mi smo do sada uspjeli osvježiti igrački kadar, te sa ovim igračima i stručnim štabom, vidim ispunjenje cilja, kao i bolje sutra", izjavio je predsjednik Skupštine sarajevskog kluba Gordan Muzurović.

"RK Bosna je u posljednjih mjesec dana doživio određene promjene, daleko smo od gašenja. Uvezali smo tri pobjede i jedan neriješen rezultat. Doveli smo dobro pojačanje i imamo u planu još nekoliko. Ukoliko pobijedimo u subotu realno je očekivati da kraj sezone dočekamo na sredini tabele, što bi nam pomoglo u ostvarenju cilja. Pozivam sve navijače da dođu u Skenderiju i podrže RK Bosnu na putu do nove pobjede, kojom ćemo im se odužiti", izjavio je potpredsjednik kluba Rijad Kobilj.

"Nakon deset godina se vraćam u Bosnu i došao sam u periodu kada je za ovaj klub to bilo najpotrebnije. Podsjećanja radi, ja sam bio član one generacije koja je osvojila prvu titulu prvaka BiH, te je Bosna nakon tog perioda dugi niz godina bila neprikosnovena u Premier ligi BiH, a svi znamo šta se nažalost desilo nakon tog zlatnog perioda. Ja sam proteklih godina igrao u Iranu, Mađarskoj i Izraelu, da bih ove sezone otišao u katarski Al Khor gdje sam na prvoj utakmici doživio veliko razočarenje. Zbog nemara i prepucavanja između Izraela i Katara nisam mogao dobiti certifikat za igranje, te sam ostao uskraćen za nastupe. Nakon toga stiže poziv od Zuhdije Korkarića da se priključim Bosni, što sam rado prihvatio, te su ljudi iz uprave ekspresno riješili problem mog certifikata, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujem. Imam pobjednički mentalitet, pa sam prilikom dolaska u klub čelnim ljudima rekao da ćemo ostvariti sve pobjede do kraja prvenstva i još uvijek stojim pri tom mišljenju", izjavio je igrač Studenata Emir Rahimić.