Rukomet
7

RK Bosna i Udruženje oboljelih od multiple skleroze KS imaju isti cilj

Klix.ba
Rukometni klub Bosna Sarajevo, kao najuspješniji rukometni kolektiv u BiH, nastojeći poštovati snažnu društvenu odgovornost, nastavlja saradnju sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo.

Udruženje već 40 godina radi na podizanju svijesti javnosti o ovoj opakoj bolesti, dok njegovi članovi teže da budu punopravni članovi našeg društva, iako je diskriminacija oboljelih od multiple skleroze prisutna u našem svakodnevnom životu.

Sport je aktivnost koja je za osobe sa invaliditetom ponekad nužna terapijska nadopuna, te u skladu s tim, Rukometni klub Bosna, kroz svoje aktivnosti, želi da skrene pažnju javnosti na ovu bolest i probleme koje ona uzrokuje, što i jeste zajednički cilj Udruženja i Kluba.

Samim tim, prije nekoliko dana, potpredsjednik Upravnog Odbora Rukometnog kluba Bosna Rijad Kobilj i predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo Gordan Muzurović su potpisali dogovor o saradnji, koji podrazumijeva da će Bosna kroz svoje marketinške akcije upravo pokušati da podigne svijest društva o opakoj bolesti.

"Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo gospodin Muzurović ujedno je i predsjednik Skupštine RK Bosna, pa smo došli na ideju da ostvarimo saradnju, kojom ćemo mi kao klub koliko god možemo pomoći da se skrene pažnja javnosti i da se podigne svijest društva o ovoj opakoj bolesti. RK Bosna će se truditi da na što bolji način promoviše Udruženje i problematičnost bolesti kroz svoje marketinške akcije, a Udruženje će u nama imati pouzdanog partnera", izjavio je Rijad Kobilj, član UO RK Bosna Sarajevo.