Novi sponzorski ugovor
0

RK Bosna i BH Gas produžili saradnju

FENA
Foto: Arhiv/A. Berbić
Foto: Arhiv/A. Berbić
Predsjednik Upravnog odbora rukometnog kluba Bosna Muhamed Pilav i generalni direktor kompanije BH Gas Almir Bečarević potpisali su danas sponzorski ugovor kojim se produžuje dugogodišnja podrška BH Gasa višestrukim rukometnim prvacima Bosne i Hercegovine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i kapiten RK Bosna Petar Kapisoda i pomoćni trener Danijel Riđić, koji su se kratko osvrnuli na proteklu polusezonu u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu, te član Upravnog odbora RK Bosna Edin Ćajo, koji je predstavio projekt RK Bosna "Volim rukomet".

"Ovim projektom želimo približiti rukomet mladim ljudima u Sarajevu i BiH. Već smo organizirali nekoliko okupljanja i treninga mladih rukometaša i nadamo se da ćemo uspjeti u ekspanziji rukometa i stvaranju budućih igrača", izjavio je Ćajo.

Bosna zauzima vrh tabele u domaćem prvenstvu sa stopostotnim učinkom, dok je u Ligi prvaka na korak do najboljeg učinka u historiji kluba - plasmana među najboljih 16 evropskih ekipa.

Kapisoda je kazao da će se igračima biti lakše pripremiti za nadolazeće utakmice Lige prvaka nakon današnjeg čina potpisivanja sponzorstva.

"Imamo brigu manje znajući da smo finansijski osigurani. Očekuju nas najbitnije utakmice u historiji kluba i moramo sve misli okrenuti ka njima", objasnio je on.

Posljednjih šest godina Bosna osvaja prvenstvo BiH, a plasmanom među 16 najboljih ekipa Evrope ostvarila bi jedan od najvećih uspjeha sportskih kolektiva u historiji BiH.