Incident na treningu RK Bosna
0

Risto Arnaudovski napao trenera Irfana Smajlagića

Sarajevo-x.com
Na sinoćnjem treningu RK Bosna došlo je do incidenta između I. S. i R. A. zbog čega je morala intervenisati policijska patrola Policijske uprave Centar, potvrđeno nam je iz Ministastva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

"Sinoć je oko 20.25 sati u KSC Skenderija intervenisala patrola PS Centar, koja je na mjesto događaja došla na poziv I. S. koji je napadnut od strane R. A. O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naredio da se prema vinovnicima incidenta preduzmu mjere predviđene Zakonom o kršenju javnog reda i mira", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Kako saznajemo incident se desio između igrača Riste Arnaudovskog i trenera "studenata" Irfana Smajlagića. Tokom treninga u Skenderiji Arnaudovski je za vrat uhvatio trenera Smajlagića, nakon čega je spriječen veći sukob.

U povodu informacije o napadu na trenera Irfana Smajlagića, oglasio se i RK Bosna u kojem medije i javnost obaviještavaju o sinoćnim dešavanjima na treningu "studenata".

"Imenovani igrač je od strane trenera Smajlagića, zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama odstranjen iz ekipe i prebačen u pogon sa RK Bosna BH Gas 2, ekipom koja se takmiči u Prvoj Ligi Federacije BiH. Navedeni igrač je sinoć došao na trening i tokom cijelog treninga i nakon njega verbalno vrijeđao i fizički prijetio treneru Smajlagiću, te ga u nekoliko navrata i fizički napao, sa namjerom da istraje u namjerama koje nisu u nadležnosti trenera (tražio je da mu Smajlagić izda odobrenje za raskidom Ugovora) Zahvaljujući prisebnošću Smajlagića i pomoćnog trenera Danijela Riđića, spriječen je veći incident", saopšteno je iz RK Bosna.