Rukomet
0

Reprezentacija BiH na turniru u Danskoj

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, kako je već najavljeno i potvrđeno iz Rukometnog saveza BiH, učestvovat će na jakom međunarodnom turniru "Lauritz Knudsen" u Danskoj, koji će se održati od 9. do 11. januara 2009. godine.

Pored naše i reprezentacije aktualnog prvaka Evrope i domaćina Danske, na turniru će još učestvovati selekcije Islanda, drugoplasirane ekipe sa posljednjih Olimpijskih igara u Kini, i Rumunije, učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Reprezentacija BiH će se okupiti 8. januara u Sarajevu, a selektor Halid Demirović je za ovu priliku pozvao slijedećih 19 igrača:

Enid Tahirovic (Frisch Goppingen, Njemačka) Nebojša Grahovac (Bosna SO, Sarajevo) Adnan Šabanovic (Bosna SO, Sarajevo) Mario Blažević (Borac, Banja Luka) Vukašin Stojanović (Naturhause, Španija)
Bakir Buljugija (Bosna SO, Sarajevo) Eldin Hajdarević (Drammen, Norveška)
Adnan Jaškić (Bosna SO, Sarajevo)

Deni Velić (Krivaja, Zavidovići) Muhamed Toromanović (Bosna SO, Sarajevo) Vladislav Veselinov (Kescskemet, Mađarska) Bojan Skoko (Cimos, Slovenija)
Mirsad Terzić (Celje, Slovenija)
Ivan Divković (Krivaja, Zavidovići)
Faruk Halilbegović (Bosna, Visoko) Damir Doborac (Cimos, Slovenija) Adnan Harmandić (Gorenje, Slovenija)
Branislav Obradović (Antequerra, Španija)
Darko Martinović (Octavio Vigo, Španija)

U prvom susretu turnira rukometaši BiH će u Skjernu igrati sa Danskom (9. januara, 19.30 sati), zatim u Silkeborgu sa Rumunijom (10. januara, 14.00) i na kraju u Randersu sa Islandom (11. januara, 13.50).