Rukomet
0

Reprezentacija BiH na turniru "Slo - Cro Cup"

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon nastupa na međunarodnom turniru "Yellow cup" u Švicarskoj i trodnevnog odmora okupila se danas na Ilidži, u završnoj fazi priprema za januarske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj.

Selektor Halid Demirović u osvrtu na nastup u Švicarskoj na današnjoj press koferenciji je istakao, da najbolji rukometaši BiH imaju potencijal i da kvalitetnom igrom mogu da se suprotstave svim ekipama.

" Protiv Švicaraca smo odigrali utakmicu sa veoma jakim tempom, naša pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Najbolji partiju smo pružili protiv Tunižana, kojim smo se revanširali za ubjedjiv poraz. Smatram da smo na dobrom putu da uđemo u formu pred nastupe u kvalifikacijama", kazao je Demirović.

Reprezentacija BiH već danas putuje u Sloveniju, gdje će od 4. do 6. januara učestvovati na međunarodnom turniru "Slo-Cro cup", koji će se igratu u Kopru i Poreču. Na turniru će odigrati susrete protiv domaćih selekcija Slovenije (5. januara, Kopar) i Hrvatske (6. januara, Poreč).

"Želimo da i na ovom turniru odigramo na visokom nivou sa puno tempa i da stvaramo našu igru koja se dosta iskritalisala u zadnjim utakmicama", dodao je Demirović.

Zdravstveni bilten naših rukometaša je povoljan, Mirsad Terzić danas je prvi put nakon dužeg vremena trenirao punim intenzitetom, dok samo Adnan Jaškić ima lakšu povredu butnog mišića.

Ekipi se danas priključio Mirza Ćehajić, koji je propustio prvu fazu priprema zbog obaveza u svom klubu, MIndenu u njemačkom prvenstvu. Njegov klupski kolega - golman Malik Beširević definitvno je otpao sa spiska zbog problema sa pasošem.

Spisak igrača reprzentacije BiH na turniru "Slo - Cro cup":
golmani: Enid Tahirović (Cimos, Slovenija), Adnan Šabanović i Nebojša Grahovac (oba Bosna LO); lijeva krila: Vukašin Stojanović (Bosna LO), Amir Čakić (Bosna Visoko); desna krila: Adnan Jaškić (Bosna LO), Muhamed Mustafić (Bosna V); lijevi bekovi: Mirsad Terzić (Celje, Slovenija), Nikola Prce (Oktavio, Španija), Mirza Ćehajić (Minden, Njemačka); srednji bekovi: Adnan Harmandić (Bosna LO), Damir Doborac (Cimos); desni bekovi: Branislav Obradović (Antekuera, Španija), Nikola Malešević (Nim, Francuska), pivoti: Muhamed Toromanović i Vladislav Veselinov (oba Bosna LO).

Kvalfikacije za SP će se igrati od 9. do 19. januara, a najbolji rukometaši BiH u okviru Pete grupe igrat će sa selekcijama Litvanije i Finske.

Raspored nastupa reprezentacije BiH i kvalifikacijama za SP:

  1. januara: Karjaa: Finska - BiH
  2. januara: Goražde: BiH - Finska
  3. januara: Sarajevo: BiH - Litvanija
  4. januara: Panevezys: Litvanija - BiH