Rukomet
83

Premijer liga BiH: Vogošćani preuzimaju ulogu favorita protiv sarajevske Bosne

Klix.ba
Foto: RK Vogošća PH
Foto: RK Vogošća PH
U prostorijama RK Vogošća Poljine Hills u dvorani "Amel Bećković" održana je konferencija za medije uoči derbi utakmice 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše između RK Vogošća Poljine Hills i RK Bosna Sarajevo.

Na konferenciji su se obratili predsjednik UO Fetah Kadrić, kapiten ekipe Alen Geko i desni bek Samir Korjenić.

"Pozdravio bih sve prisutne i zahvalio se na odvojenom vremenu. Kako sam rekao neki dan naše ambicije ove godine su titula prvaka, odbrana naslova pobjednika Kupa i što duže da se zadržimo u Evropi. Najiskrenije vjerujem da mi imamo ekipu za to. Više je to priča za igrače, ali utakmica sa Bosnom nije ista kao ostale, to je gradski derbi i obje ekipe ce biti maksimalno motivisane. Bosna je kao i mi ostvarila tri vezane pobjede, radi se o dobroj ekipi i ovo će biti jako teška utakmica. Smatramo da smo kvalitetniji i želimo i očekujemo pobjedu.Pozivam publiku da u što većem broju dođe na utakmicu i da nam pruži podršku", kazao je Kadrić.

Kapiten i pivot ekipe Alen Geko, pohvalio je atmosferu u ekipi.

"Ispred ekipe mogu samo reći da dobro treniramo, atmosfera je odlična, prava sportska i porodična. Ekipa je spremna da pruži svoj maksimum na sutrašnjem meču. Kao što reče predsjednik klub ima šampionske ambicije i ove godine i na svakoj utakmici i na svakom terenu u BiH mi idemo na pobjedu i naravno da je tako i sutra. Želimo poslije ovog kola da se pokušamo osamostaliti na prvom mjestu na tabeli i da to mjesto ne ispustimo do kraja prvenstva", rekao je Geko.

Samir Korjenić smatra da bi sve osim pobjede Vogošće PH u ovom meču bilo iznenađenje.

"Preuzimamo ulogu favorita i sve osim naše pobjede smatrali bismo neuspjehom. Očekujem pobjedu i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da i ih osvojimo. Motiva neće nedostajati, poznajemo Bosnu jako dobro, ali se ne bojimo, jer, kako reče Geko, u svakom meču idemo na pobjedu", završio je Korjenić.

Meč RK Vogošća Poljine Hills - RK Bosna (Sarajevo) igra se sutra (petak) od 18 sati u KSC "Amel Bećković" u Vogošći.