Rukomet
0

Predstavljena ovosezonska pojačanja RK Bosna

Sarajevo-x.com
Danas je u prostorijama kina Meeting Point održana konferencija za novinare Rukometnog kluba Bosna na kojoj su članovi Uprave našeg prvaka za prisutne predstavnike medija napravili osvrt na žrijeb Lige prvaka, te predstavili ovosezonska pojačanja RK Bosne za sezonu 2007/2008.

Bosna će voljom žrijeba Ligu prvaka 2007/08 igrati u grupi H gdje će odmjeriti snage sa prvakom Mađarske, viceprvakom Slovenije, te boljim iz duela prvaka Srbije i Bjelorusije.

Prvi favorit grupe je svakako Pick Szeged koji je u mađarskom prvenstvu bio bolji od MKB Veszpréma s kojim je RK Bosna prošle sezone bila u grupi A Lige prvaka i od kojeg je izgubila obje utakmice. Pick Szeged je u posljednje 3 sezone svoj put u Ligi prvaka završavao u 1/8 finala, a prošle sezone je vrlo tijesno ispao od španskog CBM Valladolida (24:25 u Španiji i 25:25 u Mađarskoj).

RK Gorenje Velenje je prvenstvo Slovenije završilo na 2. mjestu, a u Kupu pobjednika kupova su ispali u 2. kolu od švicarskog Wacker Thuna. Najveći uspjeh u evropskim takmičenjima ubilježili su u sezoni 2003/04 kada su došli do polufinala KPK. RK Crvena Zvezda i HC Meshkov Brest, koji su prošle sezone također učestvovali u grupnoj fazi Lige prvaka, u pretkolu će (01./02. u Beogradu i 08./09. 09. 2007. u Brestu) odlučiti ko će biti četvrta ekipa u grupi H.

RK Bosna svoju prvu utakmicu u grupi H igra kući protiv RK Gorenja u terminu između 26. i 30. septembra 2007.

Na konferenciji za novinare, prisutnima su se obratili i novi golmani RK Bosne, Adnan Šabanović i Nebojša Grahovac, od kojih se u narednim sezonama očekuje da dostojno zamijene dosadašnjeg kapitena RK Bosne Enida Tahirovića, koji će svoju karijeru nastaviti u Cimosu iz Kopra.