Incident na utakmici Izviđač-Borac
0

Potpredsjednik RS BiH nasilnički spriječio anti doping kontrolu

Sarajevo-x.com
Stanislav Mucić
Stanislav Mucić
Na utakmici između HRK Izviđača i RK Borca rukometne Premijer lige BiH koja se igrala u petak u Ljubuškom došlo je do incidenta kada su doping kontrolori po nalogu Antidoping agencije BiH htijeli uraditi kontrolu po završetka utakmice. Naime, predsjednik Izviđača i potpredsjednik Rukometnog saveza BiH Stanislav Mucić je uz psovke i uvrede izbacio direktora Agencije Branka Markića.

Naime, kako Sarajevo-x.com saznaje, poslije utakmice kada je bilo u toku uzimanje uzoraka urina od po dva igrača jedne i druge rukometne ekipe uz prisustvo službenih predstavnika klubova u doping stanicu je neovlašteno ušao Stanislav Mucić sa još par, našem sagovorniku, nepoznatih muškaraca. Mucić je tada počeo vikati i prijetiti kontrolorima, govoreći im da odmah napuste prostoriju, odnesno objekat.

Prema onome što Sarajevo-x.com saznaje direktor Antidoping agencije BiH se obratio Muciću, te mu je rekao da se ne može tako ponašati, da ljudi iz Agencije obavljaju svoj posao, da imaju i službeni nalog, te da za takvo ponašanje postoje i sankcije Rukometnog saveza BiH, kao i međunarodnih IHF i EHF fedaracija.

Saznajemo da je poslije toga Mucić siledžijski zgrabio direktora Agencije za prsa, a potom ga je udarajući po leđima izbacio iz službenih prostorija HRK Izviđač u Ljubuškom.

Da se incident zaista dogodio za Sarajevo-x.com je danas potvrdio i Branko Markić.

"Da, mi smo bili spriječeni da obavimo svoj posao i došlo je do fizičkog nasrtaja na mene, ali vam ne mogu pričati o detaljima, jer nije primjereno da govorim o tome prije podnošenja izvještaja Rukometnom savezu BiH i Evropskoj rukometnoj federaciji", rekao je Markić.