Rukomet
0

Postignut dogovor o gradnji Arene Zagreb

FENA
Grad Zagreb sljedeće će sedmice s konzorcijem Ingra i TriGranit potpisati ugovor o gradnji Arene Zagreb za potrebe održavanja Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine, izjavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu naglasio da će se prijedlog ugovora, nakon što se pregleda "do zareza", uputiti Vladi RH kako bi utanačili tačan datum njegovog potpisivanja, javila je Hina.

Arene Zagreb bit će višenamjenski objekt za potrebe rukometa, ali i brojnih drugih sportova te drugih sadržaja poput koncerata, kongresa i slično, a imat će 15,000 sjedećih mjesta. Vrijednost dvorane procjenjuje se na oko 90 miliona eura.

Sedam godina Zagreb će konzorciju Ingra i TriGranit plaćati 7,2 miliona eura godišnje za najam dvorane, a nakon toga otkupit će dvoranu za dodatnih 80 miliona eura.

Zbog problema i nesuglasica oko izgradnje dvorane kakvu zahtjeva Svjetska rukometna federacija, bilo je upitno održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj, no kako sada stvari stoje hrvatska prijestolnica ipak će dobiti reprezentativan sportski objekt.