EP u rukometu
0

Poljaci donijeli nadu sebi, ali i Dancima

Totalsport
U srijedu se igraju utakmice posljednjeg 5. kola u obje grupe Evropskog rukometnog prvenstva kojem je domaćin Srbija. Prije zadnjeg kola su bila poznata tri od četiri polufinalna sudionika.
Detalj s utakmice Poljska - Njemačka (Foto: AFP)
Detalj s utakmice Poljska - Njemačka (Foto: AFP)
Tamo su se plasirali Hrvatska, Srbija i Španija, a nakon meča Poljske i Njemačke još se ne zna ko je drugi polufinalist iz grupe I. Naime, Poljska je pobijedila Njemačku 33-32 i tako je trenutno Poljska na drugom mjestu, te je pretekla Njemačku. No, Poljaci time nisu obavili sav posao. Jer, Danska u nastavku dana igra protiv Švedske i ako upišu pobjedu onda su oni uz Srbiju druga ekipa koja putuje u polufinale.

Infarkatna je bila utakmica između Poljaka i Nijemaca. Odbrambeno nisu ekipe bile na visini, ali je mnogo pogodaka pojačalo draž i neizvjesnost u svemu. Poljska je većim dijelom vodila, često i sa nekoliko pogodaka razlike, no na kraju su se prošuljali do pobjede. U svakom slučaju, Poljska sada čeka ishod ogleda Švedske i Danske i nada se kiksu danskih rukometaša.

U grupi II, gdje je Hrvatska izborila polufinale, prvi su meč danas odigrali Francuska i Island. Pobjednika nije bilo, završilo je 29-29. 

EP u rukometu, 5. kolo:

Grupa I:

Poljska - Njemačka 33-32

Danska - Švedska (kasnije) Srbija - Makedonija (kasnije)

Redoslijed: 1. Srbija 7 (-1), 2. Poljska 5, 3. Njemačka 5, 4. Danska (-1), 5. Makedonija 3 (-1), 6. Švedska 2 (-1).

Grupa II:

Francuska - Island 29-29 Španija - Slovenija (kasnije) Hrvatska - Mađarska (kasnije)

Redoslijed: 1. Španija 7 (-1), 2. Hrvatska 6 (-1), 3. Slovenija 4, 4. Island 3, 5. Mađarska 3 (-1), 6. Francuska 3.