Rukomet
0

Počela rukometna sezona u FBiH: RK Neretva traži sudsku zaštitu

FENA
Rukometni klub Neretva iz Jablanice zatražio je sudsku zaštitu u vezi sa završetkom prošle sezone Prve lige Federacije BiH.

Naime, kako je saopćeno iz RK Neretva, iz tog kluba uputili su još u maju ove godine žalbu Rukometnom savezu BiH na nepravilnosti u utakmici Prve federalne lige za žene Jedinstvo, Tuzla – Neretva, Jablanica, koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH, a do danas Rukometni savez nije donio odluku po toj žalbi, niti je u tom predmetu donesena konačna i izvršna odluka.

"I pored navedenih činjenica te okolnosti da navedena utakmica, na koju je RK Neretva uložila žalbu, nikada nije ni registrirana, Rukometni savez BiH je započeo aktivnosti u povodu početka nove sezone 2015/2016 i pozvao ekipu OŽRK Jedinstvo iz Tuzle na izvlačenje parova za Premijer ligu BiH i napravio raspored natjecanja, nakon čega je natjecanje krenulo te su već odigrana dva kola", navodi se u saopćenju.

Zbog sve toga, RK Neretva zatražio je sudsku zaštitu, a ročište u ovom predmetu održat će se 10. novembra na Općinskom sudu u Sarajevu.

Također, klub iz Jablanice predložio je sudu da donese rješenje kojim bi se do donošenja konačne i izvršne odluke po žalbi RK Neretva, zabranile sve aktivnosti Rukometnom savezu BiH vezane za natjecanje u sezoni 2015/2016 Premijer lige BiH.