TV turnir šampiona Doboj
0

Pobjednik turnira španski Ciudad Real

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Rukometaši "Ciudad Reala" iz Španije pobjednici su 42. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2010", pošto su u finalu savladali rusku ekipu "Čehovski medvedi" rezultatom 39:25 (15:15).

Treće mjesto osvojila je ekipa "Monpeiller" iz Francuske, četvrto "Celje Pivovarna Laško" iz Slovenije, peto sarajevska "Bosna", šesto makedonski "Vardar", sedmo "Kolubara" iz Srbije, i posljednje, osmo mjesto domaća "Sloga".

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksej Rastvorcen iz ekipe "Čehovki medvedi", za naboljeg strijelca, sa postignutih 28 golova, proglašen je Momir Rnić iz "Celje Pivovarna Laško", a najbolji golman je Mirko Alilović iz ekipe "Celje Pivovarna Laško".

Za najboljeg lijevog beka proglašen je Aleksej Rastvorcen iz ekipe "Čehovski medvedi", a za desnog beka Isajas Gvardiola iz "Cuidad Reala", kojem je direktor Novinske agencije Srna Jovo Labus, u svojstvu medijskog prijatelja, uručio prigodan turnirski trofej.

Trofej za fer-plej osvojila je domaća ekipa "Sloga".

Tri najbolje ekipe, osim pehara, dobile su i novčane nagrade i to za prvo mjesto 15.000 eera, za drugo 10.000 i za treće 5.000 eera.

Na svim dosadašnjim rukometnim turnirima u Doboju učestvovala su ukupno 104 kluba, od kojih 56 iz inostranstva i 48 sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je i 15 klubova iz BiH.
Dobojski rukometni TV turnir prvi put održan je 1965. godine, a zbog ratnih dejstava nije održavan od 1992. do 1996. godine. Na turniru, po tradiciji, učestvuje osam ekipa.

Pokrovitelj 42. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2010", koji je počeo 24.avgusta, je Vlada Republike Srpske, a generalni pokrovitelj opština Doboj.