EP rukometaša
0

Pobjeda Slovenije, Hrvatska u polufinalu

Totalsport
Rukometaši Slovenije slave pobjedu (Foto: AFP)
Rukometaši Slovenije slave pobjedu (Foto: AFP)
Pobjedom slovenskih rukometaša nad Mađarskom 32-30 (14-13) u 2. kolu drugog kruga u grupi II Europskog prvenstva u Srbiji, reprezentacija Hrvatske osigurala je plasman u polufinale

Nakon pobjede nad Francuskom 29-22, Hrvatska je, uz poraz Mađara, nedostižna na drugom mjestu, pa će u srijedu protiv Mađarske moći igrati potpuno rasterećeno.

Naime, Španija sa 7 i Hrvatska sa 6 bodova su osigurale svoje mjesto među četiri najbolje reprezentacije ove europske smotre. Slovenija se probila na četvrto mjesto s 4 boda, ali ne može preskočiti Hrvatsku zbog poraza u međusobnom ogledu.

Slovence je do pobjede protiv Mađarske vodio Dragan Gajič, koji je zabio 13 golova iz 16 pokušaja! Sedmerce je izvodio 4-6. Uz njega, Gorazd Škof je prikupio 12 obrana, dok su mađarski golmani u cijeloj utakmici prikupili tek četiri obrane. Mađarima nije pomoglo 7 golova Barne Puticsa.

Slovenci su u prvoj dijelu imali četiri gola razlike. U nastavku su u 40. minuti pobjegli i na šest golova prednosti, ali se Mađarska vratila i smanjila na 27-26 u 51. minuti. Ipak, Slovenija je opet stekla četiri gola prednosti i mirno privela susret kraju. Na scenu je u završnici opet stupio Gajič, koji je zabio četiri od zadnjih pet golova Slovenije.

Gajič je s 38 golova drugi strijelac prvenstva. Ispred njega je bivši igrač Zagreba Kiro Lazarov s 43 pogotka.

Španija i Hrvatska su u polufinalu iz grupe II, Srbija iz grupeI, a ko će im se pridružiti, saznat ćemo u srijedu. Najbliža je Njemačka, koja bi pobjedom nad Poljskom osigurala svoje mjesto u borbi za medalje.

EP rukometaša, 2. kolo drugog kruga u grupi II:

Španija – Island 31-26 (17-13) Hrvatska – Francuska 29-22 (11-12) Slovenija – Mađarska 32-30 (14-13)

Tabela:

  1. Španija 7,
  2. Hrvatska 6,
  3. Slovenija 4,
  1. Mađarska 3,
  2. Island 2,
  3. Francuska 2