Rukomet
0

Pet bh. klubova sutra očekuju protivnike u eurokupovima

FENA
U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču sutra će biti obavljen žrijeb u tri evropska kupa - Kupu EHF-a, Kupu kupova i Challenge kupu.

Bosnu i Hercegovnu u sezoni 2008/09. na međunarodnoj sceni predstavljat će 10 klubova, po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Imena svojih protivnika sutra će saznati pet bh. klubova. U muškoj konkurencji to su ekipe Konjuha u 2. kolu Kupa kupova, Izviđača u 2. kolu Kupa EHF-a, te Goražde Bekto u grupnoj fazi kvalifikacija za Challenge kup. U istom takmičenju ekipa Sloge naknadno će biti žrijebana u 3. kolu.

U Ligi prvaka ranije je obavljen žrijeb prema kojem će rukometaši Bosne igrati u B-grupi s španskim Ciudad Realom, danskim Svendborgom te boljom ekipom iz kvalifikacionog susreta Polva (Estonija) - Doukas (Grčka).

Kod rukometašica prvak BiH banjalučki Borac i Živinice biće žrijebani u 1. kolu Kupa EHF-a, dok će Ljubuški Lido osiguranja u Kupu kupova i Jedinstvo u Challenge kupu imena protivnka saznati kasnije kada bude obavljen žrijeb za 3. kolo.

Rukometašice Željezničara u Challenge kupu igrat će grupnu fazu kvalifikacija, a protivnice su im već poznate, to su Hazena (Češka) Ambalaža Kobran (Makedonija) i Goconnecti (Holandija).