Rukomet
0

Pet bh. klubova ovog vikenda na evropskoj sceni

FENA
Pet bosanskohercegovačkih rukometnih klubova tokom vikenda očekuju nastupe na međunarodnoj sceni.

U elitnom takmičenju - Ligi prvaka, rukometaši Bosne Lido osiguranja u okviru 2. kola u nedjelju (7. oktobra, 17.15 sati) gostovat će u mađarskom Szegedu protiv domaćeg Picka, koji je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u H-grupi.

U Kupu EHF-a ekipa Bosne u revanš susretu 2. kola u Visokom dočekuje slovenski Gold klub. Visočaci imaju realne šanse da se plasiraju u šesnaestinu finala, s obzirom na to da su u prvom susretu, odiganom prije sedam dana u Kozini, igrali neriješeno 37:37.

Rukometaši Borca u nedjelju će u Bolonji igrati revanš susret 2. kola Kupa kupova protiv domaćeg Uniteda s minimalnim šansama da nadoknade zaostatak od šest golova (23:29), koji su Italijani ostvarili u Boriku.

Državne prvakinje - rukometašice Borca u subotu u Boriku (20.00 sati) dočekuju ekipu Van der Voorta, u revanšu 2. kola Kupa EHF-a. U prvom susretu Holanđanke su slavile sa četiri gola - 29:25.

Prve ovosezonske utakmice na evropskoj sceni odigrat će rukometašice mostarske Katarine. Pobjednice Kupa BiH će oba susreta 2. kola Kupa kupova odigrati u subotu i nedjelju na gostovanju u belgijskom Antwerpenu protiv istoimene domaće ekipe.

Preostala tri bh. kluba, koja se takmiče u Challenge kupu - Sloga u muškoj, te Željezničar i Ljubuški Trgocop u ženskoj konkurenciji, očekuju imena svojih protivnika u 3. kolu.

Žrijeb šesnaestine finala u tri evropska kupa (Kup kupova, Kup EHF-a i Callenge kup) obavit će se naredne sedmice u sjedištu Evropske rukometne federacije - EHF u Beču.