Rukomet
2

Otvoren međunarodni rukometni TV turnir u Doboju

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je danas 44. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2012".

Predsjednik dobojske Skupštine Zdravko Petrović zahvalio je Organizacionom odboru turnira i sportskim radnicima za organizovanje ove sportske manifestacije. "Posebno smo zahvalni generalnim pokrovoteljima turnira, gradu Doboju i Vladi Republike Srpske", istakao je Petrović.

Na turniru učestvuje osam ekipa, a titulu osvojenu prošle godine brani "Barcelona" iz Španije. Sa njom u grupi A igraće "Čehovski medvedi" iz Rusije, "Dinamo" iz Bjelorusije i "Vardar" iz Makedonije.

Nakon otvaranja, u 17.30 sati, počet će takmičarski dio turnira - utakmicom domaće "Sloge" i španskog "Ademar Leona". U grupi B su "Ademar Leon", "Cimos" iz Slovenije, "Pik Szeged" iz Mađarske i domaća "Sloga".

Turnir će trajati do subote, 25. avgusta, kada će u 20.30 sati biti odigran finalni meč. Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. da bi 2009. godine bio održan 41. turnir. Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.