Rukomet
14

OI Rio: Brazil iznenadio Njemačku, Slovenija pomela Švedsku, Francuska lagano protiv Argentine

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 3. kolu grupe B rukometnog turnira Olimpijskih igara u Rio de Janeiru domaćin Brazil je iznenadio evropskog prvaka Njemačku i slavio rezultatom 33:30.

Poprilično ujednačeno prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 17:16 za Brazilce koji su u meč ušli s pobjedom i porazom. Slavili su protiv Poljske te izgubili od Slovenije.

Nijemci su u 38. minuti poveli sa tri gola razlike (22:19) i izgledalo je da će nakon pobjeda nad Poljskom i Švedskom srušiti i Brazil. Međutim, Brazilci su se vratili u meč i na kraju slavili rezultatom 33:30, čime su priredili veliko iznenađenje.

Brazilce je predvodio Chiuffa s osam golova, dok su po šest golova za Njemačku postigli Hafner i Reichmann.

Sjajni Slovenci koje s klupe predvodi Veselin Vujović srušili su Švedsku i upisali maksimalnu treću pobjedu u grupi B na Olimpijskim igrama. Slovenci su prethodno savladali Egipat i Brazil. Švedskoj je ovo treći poraz, što niko nije očekivao. Prethodno su ih savladali Njemačka i Egipat.

Janc i Razgor su postigli po pet golova za Slovence, a na drugoj strani najviše golova, ukupno šest, postigao je Tollbring.

Francuska je u 3. kolu grupe A očekivano savladala Argentinu rezultatom 31:24. Francuzi su prethodno savladali Katar i Tunis, dok je Argentini ovo treći poraz. Ranije je Argentina izgubila od Hrvatske i Danske.

Odlični Abalo je sa sedam golova bio prvi strijelac Francuza. U redovima Argentine osam golova postigao je Fernandez.

Tabele