Rukomet
25

Odlična atmosfera na treningu bh. rukometaša u Mostaru

Piše: A. D.
Detalj sa večerašnjeg treninga u Mostaru (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Rukometaši Bosne i Hercegovine nastavili su pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Treći trening u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo rukometaši BiH obavili su u Sali Osnovne škole Zalik.

Nakon uvodnog zagrijavanja izabranici Dragana Markovića radili su vježbe snage pod palicom novog kondicionog trenera Borke Petrovića koga je posebno pohvalio Mirsad Terzić prilikom obraćanja medijima.

"Prava stvar je angažman kondicionog trenera jer će nam trebati snage na truniru u Kataru, a potom i na Svjetskom prvenstvu. Malo je naporno, ali smo svjesni da nam je to potrebno, pa sve lakše podnosimo“, izjavio je Terzić, izrazivši nadu da će se njegov saigrač i prijatelj Nikola Prce oporaviti do prve utakmice na Svjetskom prvenstvu:

"Nadam se da njegova povreda nije ozbiljne prirode i da će Nikola biti spreman za Svjetsko prvenstvo. I ako ne bude ne daj Bože igrao, mislim da imamo adekvatne zamjene. Ja sam tu, spreman sam i želim dati sve od sebe za ovu reprezentaciju", rekao je Terzić.

Terzić je prokomentarisao i grupu u kojoj će naši rukometaši nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

"Dobra stvar je što igramo prvi meč protiv Irana jer su oni autsajderi u našoj grupi i bilo bi lijepo takmičenje započeti pobjedom i uhvatiti pravi zalet na početku. To bi bio dobar vjetar u leđa i ja se nadam da će tako biti“, dodao je na kraju Terzić.