Rukomet
0

Novi predsjednik Regionalnog rukometnog saveza Nedjeljko Bjelaković

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na danas održanoj godišnjoj skupštini Regionalnog rukometnog saveza Bijeljina, za novog predsjednika Skupštine izabran Nedjeljko Bjelaković sa Sokoca, koji je na ovoj funkciji zamjenio dosadašnjeg predsjednika Boška Buhu.

Nova Skupština, koja broji 17 članova, izabrala je novi petočlani Upravni odbor, a za predsjednika UO je izabran Dejan Berjan.

Izabran je novi Nadzorni odbor od tri člana, a za predsjenika je izabran Milan Antonić.

Za novog člana Izvšpnog odbora Rukometnog saveza BiH izabran je Željko Savić.

Na sjednici je podnesen izvještaj o radu Saveza za posljednje četiri godine, čija je aktivnost bila usmjerena na formiranje novih rukometnih klubova na području regije, afirmaciju igračkog kadra, obučavanje novih mladih sudija i uopšte na afirmaciju rukometa kao sporta.

Članovi Skupštine su konstatovali da je formirana nova rukometna regija - Hercegovina, u kojoj se sada nalazi pet klubova iz hercegovačkih opština, koji su istupili iz Regionalnog rukometnog saveza Bijeljina.

U 2011. godini formirana su dva rukometna kluba - "Glasinac" sa Sokoca i "Višegrad" iz Višegrada, koji sada igraju u Drugoj rukometnoj ligi Republike Srpske, a radi se na formiranju novih klubova u Janji kod Bijeljine i u Ugljeviku.
 Rukometni savez regije Bijeljina, koji sada pokriva 17 klubova, prostire se od Brčkog do Foče, a ranije je pokrivala i pet rukometnih klubova iz Hercegovine. 

Svake godine u rukometnu Premijer ligu BiH plasira se po jedna ženska i muška ekipa iz RS, ali zbog loše materijalne situacije ove ekipe se u ligi zadržavaju uglavnom godinu dana.