Rukomet
18

Nikola Prce: Nismo top tim, ali smo na nivou da prolazimo na velika takmičenja

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne nedjelje u 13:30 sati igrat će prvi susret baraža za Svjetsko prvenstvo 2017. godine. Naš tim gostuje Švedskoj, a na konferenciji za medije prije odlaska u Švedsku, obratili su se generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić i kapiten Nikola Prce.

Prce smatra da je naša reprezentacija mnogo napredovala tokom posljednjih godina i da smo na tom nivou da uvijek dolazimo u poziciju za plasman na veliko takmičenje.

"Još jedan baraž, još jedan težak protivnik. Ko imalo prati rukomet, zna da su Šveđani bolji tim. Imaju roster od 20-30 vrhunskih igrača tako da neće puno osjetiti povrede. Ja bih sve mijenjao za to da im se golman povrijedi, ne daj Bože. Mnogo smo napredovali. Mi nismo top reprezentacija, ali smo došli na taj nivo da prolazimo na velika prvenstva ili da ispadamo za neku loptu...", kazao je Prce.

Generalni sekretar RS BiH pozvao je javnost da podrži selektora i igrače te da vjeruje u reprezentaciju.

"Zamolio bih vas da pružite podršku igračima i selektoru. Mi smo uvijek skloni da sebe malo potcjenjujemo. Gledamo na Njemačku, Island, Švedsku kao na nešto izuzetno teško. Vjerujte u nas. Oni jesu dream team i jesu to što jesu, ali i mi smo to što jesmo", kazao je Karačić.

Naš tim će danas u 15:10 sati otputovati za Beč, a onda za Švedsku. Prvi meč se igra 12. juna (nedjelja) u 13:30 sati, a uzvrat je 15. juna u Sarajevu.