Rukomet
0

Nikola Karabatić: Utakmica je bila teška, ali je važno da nismo odustali

Piše: E. S. H.
Nikola Karabatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nikola Karabatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Reprezentativac Francuske Nikola Karabatić je nakon polufinalne utakmice protiv reprezentacije Španije rekao da je utakmica bila teška, ali da se isplatila dobra odbrana. Karabatić je rekao i da je važno da nisu odustali i da su zbog toga postigli odličan rezultat u polufinalnoj utakmici protiv Španije.

Drugi finalist Svjetskog prvenstva u rukometu je selekcija Francuske koja je večeras u sjajnoj rukometnoj predstavi porazila reprezentaciju Španije rezultatom 26:22.

"U prvom poluvremenu smo super igrali. U drugom poluvremenu kada smo mogli dati više golova nismo uspjeli. Bilo je teško, ali je važno da nismo odustali. Španci su imali šansu da se vrate na jedan razlike ili na neriješeno, tada smo mi bili dobri u odbrani", rekao je Karabatić novinarima u Dohi.

Prokomentarisao je i plasiranje reprezentacije Katara u finale.

"Katar nije iznenađenje, ranije sam rekao da su favoriti. Dokazali su da su dobra ekipa i u rukometu je prednost kada igraš kući. Igraju agresivnu odbranu i u formi su. Mnogi ih nisu očekivali na ovom nivou, ali su uspjeli ući u finale", kazao je Nikola Karabatić.

Na pitanje novinara da li je iznenađenje to što reprezentacija Hrvatske nije ušla u finale, Karabatić je rekao da je to dokaz da je svjetski nivo još veći i da nije lako biti u polufinalu ili finalu.

Francuska će u nedjelju u finalnom susretu igrati protiv domaćina Katara, dok je Španiji za utjehu ostao meč za treće mjesto protiv reprezentacije Poljske.