Rukomet
0

Nebojša Grahovac za Klix.ba: Ovo je prvo u nizu naših velikih takmičenja

Piše: A. D.
Nebojša Grahovac (Foto: Klix.ba)
Nebojša Grahovac (Foto: Klix.ba)
Nebojša Grahovac je u dobrom raspoloženju dočekao prozivku najboljih bh. rukometaša pred prvo Svjetsko prvenstvo u historiji naše reprezentacije.

Atmosfera unutar najboljeg bh. tima, kao i svaki put do sada, na željenom je nivou.

“Kod nas je uvijek super. To je već postala fraza, ali hvala Bogu stvarno je tako. Pripremit ćemo se da odigramo što je moguće bolje. Sigurno je da ćemo svi dati svoj maksimum, a hoće li to biti dovoljno za drugi krug ili ne ostaje da vidimo. Najvažnije je da svi budemo zdravi. Ovo je prvo veliko takmičenje, ali ja se nadam da nije jedino. Neka bude prvo u našem nizu”, izjavio je Grahovac za Klix.ba.

Grahovac od protivnika u našoj grupi izdvaja Hrvatsku, dok su preostale reprezentacije prema njegovom mišljenju približnog kvaliteta.

“Hrvatska odskače, dok su Tunis, Austrija i Makedonija reprezentacije u našem rangu. U prošlosti smo se sastajali sa njima, oni od tada nisu mnogo napredovali, dok smo mi krupnim koracima grabili prema naprijed. Ići ćemo od utakmice do utakmice. Prvo ćemo se koncentrisati na Iran. Znam da su svi već upisali dva boda iz tog meča, ali ja znam da neće biti lako ni protiv njih”, dodao je Grahovac.